Webbutbildning
3. Uppdatering av livsmedelshygien - motivationsutbildning
UTBILDNINGEN vänder sig till alla medarbetare som behöver fräscha upp sin kunskap.
Utbildning tar ca 3-4 timmar att läsa genom.
Väljs av alla företag, oftast vartannat år särskilt inom kommun- och landsting.
Privata företag med kvalitetscertifikat behöver denna utbildning varje år.
Innehåll i utbildningen:
- Lagstiftning (EG 852/2004) och egenkontroll
- HACCP och kontrollpunkter
- Mikrobiologiska, fysiska och kemiska faror i verksamheten
- Smittokällor, matfogftningar, allergener
- Grundläggande förutsättningar (råvaruhantering, lagrings- och separeringsrutiner, personlig hygien, rengöring och underhåll, mottagning, nedkylning, kyl- och frystemperatur)
- Förebyggande av skadedjur, lokalrond, märkning, spårbarhet, återkallelse samt provtagningsrutiner
- Internrevision och reklamationshantering