Webbutbildning
4. HACCP utbildning
HACCP utbildning är en avancerad utbildning i framtagning av faroanalyser och kritiska styrpunkter i en verksamhet.
UTBILDNINGEN vänder sig till kvalitetsansvariga i en produktion eller till företagare som har någon form av kvalitetscertifikat.
Utbildningen kräver förkunskap i grundläggande livsmedelshygien.
Det kommer att ta dig 10 - 14 timmar att läsa genom utbildningen och lära dig hur man tar fram en HACCP plan.
Individuella intyg utfärdas efter genomgången utbildning.
Innehåll i utbildningen:
- Lagstiftning EG852/2004 och branschriktlinjer
- Egenkontroll och HACCP\'s sju principer
- Upprättande av tabeller enligt Codex Alimentarius
- Grundläggande förutsättningar för hygienisk matlagning
- Genomförande av faroanalyser för en eller flera livsmedel
- Utformning av HACCP-plan
- Kritiska Styrpunkter (CCP) i verksamheten
- Framtagande av rutiner för egenkontroll
- Betydelse av dokumentföring, arkivering och uppdateringsrutiner
- Processens inverkan på hälsofarorna (avdödning, tillväxt, kontaminering)
- Mät- och styrmetoder inkl. avvikelsehantering
- Verifierings- och valideringsmetoder