Välkommen till utbildning!
Utbildningens innehåll utgår från Livsmedelsverkets Krav på livsmedelsföretagarna, Utbildning i
livsmedelshygien (www.slv.se). Vi har berikat utbildningarna med mycket bildmaterial och konkreta
exempel för att deltagarna på bästa vis ska ”känna igen sig” och kunna ta till sig av utbildningens innehåll.
□Matförgiftning: statistik, orsak, konsekvens och produktansvar
□Lagstiftning (EG 852/2004) och egenkontroll
□HACCP och faroanalyser
□Varför god livsmedelshygien?
□Mikrobiologiska, fysiska och kemiska faror i verksamheten
□Smittokällor
□Grundläggande förutsättningar (t.ex. temperaturprocesser, råvaruhantering, lagrings- och
separeringsrutiner, personlig hygien, rengöring och underhåll)
□Dokumentationsrutiner
□Förebyggande åtgärder och korrigerande åtgärder
□Minska matsvinn med hjälp av god livsmedelshygien
□Praktiska exempel och diskussioner
□Provskrivning och kursutvärdering
Utbildningen omfattar en heldag och avslutas med en kort skrivning samt utvärdering. Efter att
skrivningarna rättats får deltagarna individuella diplom.